Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Dicionario de alimentación e restauración galego-castelán-inglés

DICIONARIO DE ALIMENTACIÓN E RESTAURACIÓN GALEGO-CASTELÁN-INGLÉS

Na liña da campaña “Ole que arrecende, sabe que esmecha”, o Servizo de Normalización do Concello de Cedeira quere dar a coñecer o Dicionario de alimentación e restauración galego-castelán-inglés, coordinado polo eminente filólogo Manuel González e publicado pola Xunta de Galicia. Trátase dunha recompilación de termos da linguaxe gastronómica e culinaria. Ademais das denominacións galegas e os seus significados, ofrece as equivalencias en español e inglés, así como o nome científico de moitas especies animais e vexetais, para que a identificación dos produtos sexa sempre a correcta. É, xa que logo, unha ferramenta de grande utilidade para facilitar a comunicación nun sector clave, como é o da restauración. Pero non serve só para quen traballa en hostalería, este dicionario pode resolver as dúbidas de calquera mente curiosa que queira saber, por exemplo, os diferentes nomes dados á carioca en español ou como se di maragota en inglés.

Descarga gratis a versión en pdf do Dicionario de alimentación e restauración galego-castelán-inglés:

VER PDF Dicionario de alimentación e restauración galego-castelán-inglés