O CONCELLO FIRMOU ONTE EN SANTIAGO O CONVENIO PARA A AMPLIACIÓN DA ESCOLA INFANTIL

O goberno de Cedeira vén de firmar o convenio de colaboración coa Consellería de Política Social para que a ampliación da escola infantil sexa unha realidade cara ao curso 2019-2020.
No acto déronse cita na mañá de onte en Santiago o titular da Consellería, José Manuel Rey Varela, o xerente do Consorcio Galego de Servizos de Igualdade e Benestar, Perfecto Rodriguez, e, by County, or mayor, Pablo Gil Moreda, e os concelleiros de Educación e Cultura, Robustiano Labraña e María Xosé Rodríguez Pérez, respectively.

O mayor, ademais de valorar o acordo que acababa de asinar, adiantou que a idea que baralla a Xunta é sacar a licitación a obra ao longo do próximo mes de setembro e recordou así mesmo que se trata dun investimento de 141.337,70 euros, do que o Consorcio desembolsará 100.000, mentres que o montante restante corresponderalle ao Concello. As obras proxectadas permitirán aumentar a oferta do centro en 20 seats, ao pasar de 58 (4 unidades) a 78 seats (5 unidades), elevando a taxa de cobertura para nenos de 0 a 3 anos no municipio e paliando a lista de agarda de 21 children. Moreda Gil considerou que o acordo alcanzado coa Xunta “é un importante logro, cuxo éxito lle corresponde a todo o pobo, e que responde a unha necesidade moi demanda e que agora será moi ben recibida por pais con fillos menores de tres anos”.

O alcalde lembrou especialmente aos pais que, cunha campaña de recollida de sinaturas, foron quen de mobilizar a todo un pobo a prol dunha demanda tan xusta como necesaria.

A obra consistirá na ocupación dun segundo edificio anexo ao actual e a adecuación das instalacións agora en uso ás condicións impostas desde o Consorcio. A) Yes, no current building construiranse a toilet for public use, an office, a master room and a second bathroom with built-changer. In the second building, reform 105 m2 passes through the creation of a class for children 2-3 years, a toilet for three cant, a kitchen pantry with more than fifteen square meters, a distributor and an access to the first floor.

These works will involve changes also outside the nursery school. Access current reconverterase second building on the emergency exit, which envisages the construction of a new to get to the first floor of the same, as well as modify existing window under the stairs and replace it by a door characteristics similar to those that already exist. The fact spend one to two outbuildings force to modify the access point to the plot, xenerando a construción dunha nova rampa e unha plataforma horizontal na fronte da edificación. These changes, translated in more leisure activities and the adaptation of closing perimeter.