saltar al contenido Saltar a la barra lateral izquierda Saltar a pie de página

Merluza será el protagonista este fin de semana con el concurso de tapas, la fiesta de la hermandad y las actividades en las madres museo Cedeira

Merluza protagonizará ESTE FIN DE SEMANA CO CONCURSO DE TAPAS FIESTA DE HERMANDAD Y ACTIVIDADES EN EL MUSEO DE MADRES CEDEIRA

“Merluza con algas”, “A volanteira” e “Salpicón ao brocos” son só alguns dos nomes das tapas que esta fin de semana servirán os doce negocios de hostalería da vila de Cedeira con motivo do concurso gastronómico desenvolvido polo Concello no marco da primeira edición da Festa da Merluza da Volanta organizada pola Confraría de Pescadores local. Ambas as dúas convocatorias terán lugar de forma simultánea tanto o sábado como o domigo, o mesmo que as xornadas divulgativas que, da man do Museo Mares de Cedeira, terán como obxectivo dar a coñecer unha arte pesca selectiva e sen descartes.

Los participantes locales son: restaurante Breeze ( "Merluza a fumar con asado"), taberna Square Fish ( "salsa de piquillo rellenos de merluza con pimientos"), pensión San Antón ( "ciruelas y la gula Acompañado"), taberna Jojo ( "a Volanteira") mesón Marieta ( "Hake mariquita"), restaurante Vila Velha ( "confitado Hake en una cama de pisto") Mesón a Ria ( "Hake al estuario"), la corbeta ( "Hake algas" ) Brewery Rosi ( "merluza cazuela"), el Mesón ( "merluza salsa de violación", Auditorio Municipal de la cafetería ( "Salpicón de Broca") y el salvador ( "Merluza a Recuperador").

A merluza será o ingrediente principal dunhas consumicións elaboradas expresamente para o certame e que se porán a venta ao único prezo de 1,5 euros o sábado ao mediodía e pola noite e o domingo pola mañá. Os consumidores actuarán de xurado ao poder emitir a súa opinión nas tarxetas de votación que estarán dispostas nos establecementos. É obrigatorio ter consumido cinco tapas distintas para poder emitir o voto. En cada negocio haberá que homologar a tarxeta que, unha vez dispoña dos cinco selos esixidos, se porá depositar en calquera das caixas de votación distribuídas polos locais participantes. Só se admitirá unha tarxeta por persoa e só serán válidas aquelas que cumpran os requisitos establecidos pola organización. Os consumidores que participen cun voto válido serán incluídos no sorteo dunha cena para dous no establecemento gañador do certamen.

Pola súa banda, a Confraría de Pescadores organiza a primeira Festa da Merluza da Volanta de Cedeira, unha iniciativa que dará lugar á degustación de catro propostas culinarias diferentes elaboradas a partir da merluza que capturan os barcos de pesca da localidade. Pastel de merluza, merluza á galega, brandada de merluza e ensalada tibia de ovas de merluza son as consumicións que tanto o sábado como o domingo se porán degustar en horario de mañana e tarde. Unha carpa, situada nas inmediacións da Casa do Mar, acollerá unha celebración que estará moi presente cunha decoración específica para a ocasión. O pósito local prevé a elaboración dunhas 1.500 racións, aproximadamente.

Estas experiencias culinarias se pueden completar con charlas y visitas guiadas organizadas por el Museo Mares Cedeira para presentar un arte de pesca que Cedeira es la capital de Galicia, la cual se caracteriza por ser selectiva para garantizar la frescura de las capturas y no tener los descartes . Estos programas comenzarán a las 11.00. También habrá netas de decisiones.